Cégünk bemutatkozik

A Floraland Virág Nagykereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság Kecskeméten 1994. november 8-án nyitotta meg kapuit a kiskereskedők előtt.

Az alapítási cél: a vidéki virág nagykereskedelmi tevékenység megteremtése, a virágkereskedelem kultúrájának emelése, az anyagi és szellemi erőforrások jobb kihasználása, továbbá Kecskemét kb. 60 km-es körzetében, a közép-magyarországi régióban a kiskereskedők (virág-és ajándékboltot üzemeltetők, dekoratőrök, kertépítők) árubeszerzési forrásainak bővítése, az árubeszerzéssel járó fáradtságos utazások és ezek költségeinek enyhítése.

A kezdetben 480 négyzetméteren működő kereskedelmi egység bővítésére 2000-ben került sor. Így jelenleg már 1100 m2-t is meghaladó területen történik az elárusítás. Mindehhez még egy 400 m2-es fóliaház is tartozik, ahol a cserepes dísznövények találhatók.

Tevékenyég meghatározása: az egységben 2003. december 31-ig csak nagykereskedelmi értékesítés folyt. Ennek megfelelően a csarnokban csak azok a vállalkozók, és Kft. vagy Bt. formájában működő kiskereskedők, viszonteladók vásárolhattak, akiknek tevékenységi körük - az engedélyükben felsoroltak legalább egyike - megegyezett a nagykereskedés profiljával. 2004. január 5-től az értékesítés módja azonban kiegészült. Áruházunkban ma már kiskereskedelmi értékesítés is folyik, tehát fogyasztókat, magánszemélyeket is kiszolgálunk.

A forgalmazott áruk: import és hazai vágott virágok, virágzó és leveles cserepes dísznövények, virágkötészeti és ápolási kellékek, segéd-és csomagolóanyagok, virágföldek és tápanyagok, balkon edények és ládák, száraz-és selyemvirágok, szalagok, kerámiák, díszüveg áruk, ajándéktárgyak rendkívül széles választéka.

A cég közvetlen, személyes kapcsolatban áll nyugat-európai partnerekkel. Így nemcsak hazai termékeket forgalmaz, hanem saját importjából származó árucikkeket is. Beleértve a holland virágtőzsdén vásárolt vágott és cserepes virágokat, amelyek heti két alkalommal saját szállítással érkeznek a kereskedésbe.

A nagykereskedelmi egység bizonyos tekintetben szakmai fórum is, hiszen hazai és nemzetközi szakmai bemutatók megrendezésével is segíteni kíván az ötletszerzésben, egyúttal a szakemberek munkájának megkönnyítésében.

Tekintettel az Európai Uniós csatlakozásunkra, a virág-és dísznövény kereskedelem globalizációjára elérkezettnek láttuk az időt a jövőbeni elektronikus (internetes) kereskedelem alapjainak megteremtésére. Terveink között szerepel a webáruház létrehozása, hogy akár otthonról is kedvükre válogathassanak árucikkeinkből.

Kecskemét, 2004. május 1.

Nyitvatartás:

Hétfő-péntek: 6:00 - 17:00-ig
Szombat: 6:00 - 15:00-ig